Corona houdt ons allemaal bezig. We zullen fysiek afstand moeten houden. Toch willen we als Maos&Nekers het persoonlijke contact met elkaar niet verliezen.  Vandaar deze BLOG: “Let ‘n bietje op elkaar”.
Je kunt hier een REACTIE plaatsen, een vraag stellen, iemand bedanken, ondersteunen, kortom: even op elkaar letten…. toch?

 • Wil je ook een reactie plaatsen? Scroll dan helemaal naar beneden naar het tekstblok > GEEF EEN REACTIE
 • Je mag en kunt antwoorden op een reactie van een ander. Ga dan naar het tekstblok > BEANTWOORDEN (direct onder iemands reactie).

p.s. we proberen iedere vrijdag een ander (toepasselijk) filmpje toe te voegen. Vrijdag gaat het over M&N-opa’s en oma’s….. ben benieuwd naar jullie REACTIES, grtn Frits

24 gedachte over “Let ‘n bietje op elkaar”
 1. Leef Maos en Nekers,
  inmiddels zien veer alweer un paar weken weijer, de vriedagaovunden zien neet wie normaal. Miech verheugen op unne aovund lekker zinge en gezellig bijpraoten in de paus, is der noe neet. Mèt un zekere gelatenheid, want ut is immers veur un good doel.
  Mer wat begin iech ut zinge te missen, ut enthousiasme en de gezelligheid vaan alles en eederein. Toch dreunt af en touw un leedsje door miene kop, en eigenlik vin iech dat wel fijn. Dao door blijf iech de verbondenheid veulen mèt us vereiniging, met mekaar.
  Iech hoop tot ut mèt un eeder good geit en tot veer us binnen redelikke termijn weer zalle zien, spreeke en saame zingen.
  Veur noe hiel veul krach en sterkte want ut vèlt toch allemaol neet mèt. Mer de oonderlinge mails, app’s en telefoontjes zörge veur de saamhorigheid die Maos en Neker zoe sterrek maakt. Take care en……haw pin!! Leefs Conique

 2. Lieve Maos en Nekers,
  mooi initiatief Frits, chapeau en dank je wel! Ik mis jullie, het samen zingen en de gezelligheid. Het is heel raar om verplicht in je eentje thuis te werken, alles via telefoon en videobellen. Mijn zoon Joep kan ik niet bezoeken vanwege de kwetsbare gezondheid van zijn medebewoners in de woonvorm waar hij woont en hij mag niet naar de fysiotherapie die hij zo hard nodig heeft. Maar we moeten hier samen doorheen, zij het op afstand van elkaar, zorg goed voor jezelf, haw pin en veel liefs, Jolanda Satijn

  1. Zeker Jolanda, we moeten er samen doorheen. Ieder zoekt op zijn/haar eigen-eigenwijze-wijze (positief) naar creatieve mogelijkheden om contact te hebben en te houden. We proberen hier op onze manier een M&N-steentje bij te dragen. Denk ook aan jezelf. We zien en horen je graag straks weer terug in het koor. Tot hopelijk gauw. Van en als altijd, Frits

 3. Leef Maos en Nekerkes. Wat spietig tot veer neet saame kinne zinge. Iech mis dat behuurlijk. Vaan zinge weurt unne mins vrolijk. Iech hoop vaan harte tot eederein nog good gezoond is. Haw uuch in ach en haw t virus boete de deur. Zörreg good veur uuchzellef en eur leevekes en hopelijk zien veer elkaar weer hiel gaw. Dikke poene en kmoevele vaan José N.

 4. Om te beginnen voor jullie allemaal een dikke, warme knuffel. Ik mis jullie, het zingen, het lachen en het gevoel samen te zijn en samen te delen. Maar dat komt weer! Wanneer weten we niet, maar ‘t kump! Tot die tijd: hou je haaks, investeer in jezelf en de mensen om je heen. Pak die telefoon, post die kaart, schrijf weer eens een ouderwetse brief, ga beeldbellen. Herontdek je boeken, je pick up, je oude platen, je cd’s die je allang niet meer heb beluisterd.
  Maar vooral: zorg goed voor jezelf en je dierbaren! Lieve groet!

 5. Wat een leuk initiatief is dit. Dank je wel voor degene die dit hebben gerealiseerd.
  Ik mis Maos&Neker ook en het samen zijn met zingen en daarna de gezelligheid onder elkaar!
  Wat een impact heeft deze bizarre tijd. Alles wat eerst heel gewoon was is nu niet mogelijk.
  Ik heb t er moeilijk mee maar iech haw ouch pin net zoals wij allemaal.
  Hopelijk zien we elkaar weer binnenkort.
  Take care en zorg goed voor jezelf en elkaar.
  Dikke knuffel xxxx

  1. Sjoen gesjreve Inge, zeker de meuite weert um us elkaar te steune op dees meneer. Veer hobb t allemaol meuilijk dink iech mer hawwe same pin. same sterk daan keump t ins good en zien us hopelijk gaw.
   Leef met, groet Lou.

 6. Wat mis ik het zingen samen!!!
  Het samen komen op vrijdag motiveert in de week om te oefenen… ik merk nu de vrijdag wegvalt er ook minder zin is om te oefenen….ik zal me ertoe zetten!!!!
  Hopelijk is iedereen okee en houden we contact.
  Virtuele hug!!
  Manon

  1. hoi Manon,

   ik mis jullie allemaal, goed dat je thuis blijft oefenen, hopelijk tot gauw

   1. Zoals het gaat in het leven is het ook met Maos & Neker zo.
    Je weet pas wat je er aan hebt als het er ineens niet meer is.Ik verheug me altijd op de vrijdagavond en dat geeft mij inderdaad ook de motivatie om ook door de week geregeld te repeteren.Fritz een heel leuk initiatief en bedankt voor de inzet de dezen. Hoop dat de situatie zo snel mogelijk weer wordt zoals het altijd was. Blijf allemaal gezond en zorg goed voor jezelf.

    1. Hey Mariette hiel leuk dees reactie. Laote veer nee hope dat ut gaw um is. Veer Conique en Lou misse de Bende en de vreidagaovend, ut is mer saai binnen. Af en tow met de hoond droet en get foto’s make helt us in t ritme. blief gezoond en dat geld natuurlijk Veur alle Maos en Nekerkes.
     let op elkaar.

 7. Een bericht van Tom Berghmans | Programmamanager
  culturamosae.nl

  Goedemorgen allemaal,

  Wij hebben je nodig
  De situatie waarin we op dit moment verkeren is onwerkelijk. Door de maatregelen tegen het Corona-virus zitten veel mensen (alleen) thuis. In tijden zoals deze willen we graag samenkomen en juist dat kan nu niet. We moeten letterlijk afstand houden.
  Vanzelfsprekend staat ieders veiligheid voorop, maar meer dan ooit missen we nu de menselijke verbinding. Er is behoefte aan een positieve klank! Daarom doet Cultura Mosae een beroep op jou.

  Cultuur verbindt!
  Grameer werd al geluid, het stadscarillon speelde het Mestreechter Volkslied en 130 radiostations over de hele wereld speelden ‘You Never Walk Alone’. Ook Cultura Mosae wil jou vragen om je geluid te laten horen. Breng samen met ons een positieve boodschap! Een toon, een lach, een moment om te delen…

  Doe je mee? Lees meer…

 8. Wqt een geweldig idee deze blog, zo kunnen ook de niet FB leden onder ons contact met elkaar houden en steunen.Wat mij betreft is het nu al geslaagd
  MaosenNeker staat niet stil in haar/ zijn ontwikkeling
  Liefs ied

  1. Danke Ied, det waas auch de bedoeling, geaf het mer door…. 🙂

   1. Prima idee!

    Nu regelmatig inloggen, zo houden we contact.
    1 juni is nog lang, dus…. hou je taai en blijf ondanks alles lachen.
    Bij ons is nog alles oké, ik hoop bij de rest ook!??
    Groetjes,
    Herman

  2. hoi Ied, Zie het bericht hierboven van Tom Bergmans, Maos en Neker kunnen hieraan individueel meedoen of als groepje, ik ga dit morgen aan de leden ook mailen.

   Ik mis jullie ook allemaal, zo jammer, maar we Hauwe Pin,

   gr, Bernadette

 9. Zo jammer dat er aanvullende maatregelen nodig zijn om te zorgen dat het virus zich niet verder verspreiden kan.
  Gezond verstand gebruiken kan niet zo moeilijk zijn. Het zorgpersoneel werkt zich uit de naad om de zieken weer gezond te krijgen.
  Door niet die 1,5 meter in acht te nemen en over de rug van de vakkenvuller nog snel die bloemkool te pakken loopt de vakkenvuller het risico.
  Gebruik de 3 seconden regel om even over je volgend actie na te denken. Dat is het begin.
  Door dit te doen letten we ook op elkaar, wat zeker in deze tijd noodzakelijk is.

 10. Wat missen we nu onze saamhorigheid en vooral de gezelligheid als we bij elkaar zijn.
  Inderdaad, het is te hopen dat het snel voorbij is en dat we weer samen kunnen gaan zingen.
  Hou je aan de richtlijnen en blijf gezond, evenals je naasten 😉
  XX Carry

  1. Dank je wel Carry,
   “Ich loer aaf en toe oom mich hèr (i.p.v. umhoeg) en zeen fantastische miense die zich inzette veur angere.”
   Deze BLOG is nog in een experimenteel stadium, maar jij hebt ‘m al gevonden. We proberen hiermee contact te houden met alle leden en dat leden onderling via de site contact met elkaar kunnen opzoeken. Een kleine bijdrage…..

   1. Ja, Frits, contact onderhouden is heel belangrijk in deze eenzame tijden. Groetjes!

 11. Iech mis uuch allemaol, hopelik is dit gaw achter de rög.
  Haw uuch good en zörg veur elkaar.❤

 12. De maatregelen zijn aangescherpt, dus voorlopig geen M&N, jammer ik ga jullie missen

 13. Hoi Allemaol, iech hoop dat geer nog allemaol gezoond zeet.
  Haw uuch good, en veer zien us ?
  Grt Anita

  1. Zorg allemaal goed voor jezelf en de mensen om je heen… En laten we hopen dat het niet te lang gaat duren, zodat we snel weer samen kunnen gaan zingen! ???
   Liefs, Linda

Reacties zijn gesloten.