Historie

Over ons Maos&Neker (M&N) Zaank- en Kemedievereineging”  valt wel een en ander te vertellen.

Maos & Neker werd als vereniging opgericht bij akte, op 16 maart 1983,  door de heer J.H.W. Versteeg, destijds notaris te Maastricht. 

De vereniging heeft zang en theater hoog in haar vaandel staan. Het motto is dan ook  Zingentere, Speulentere en Ammesere.
Als amateurgezelschap streeft M&N naar hoge kwaliteit van koorzang en bühneproducties met een zeer divers repertoire van onder andere musical en hedendaagse muziekwerken.

In de loop van de afgelopen jaren heeft het koor dankzij haar enthousiasme, inzet en veelzijdigheid blijk gegeven van een lange adem en verzamelde heel wat noten op haar zang. Inmiddels heeft Maos & Neker succesvolle muzikale theaterproducties in het Maastrichtse dialect op de planken gebracht en zich op die manier sterk gemaakt voor het behoud van een typische vorm van Maastrichtse volkscultuur.

Amateurstatus

De amateurstatus van het koor doet niets af aan de drijfveer om de grote producties zo professioneel mogelijk aan te pakken. Waren die in de beginjaren van het koor met name gericht op operette, meer en meer zijn we  er in geslaagd om in de loop der jaren  een eigen profiel te ontwikkelen met gebruikmaking van diverse muziek- en speelstijlen. Dit wordt door het bezoekende publiek erg gewaardeerd. 

Maos & Neker is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het is een vereniging in beweging (in letterlijke en figuurlijke zin). 

Het heeft dan ook enige moeite gekost om de gehele groep eventjes stil te laten staan voor deze groepsfoto.