Have yourself  – ‘nne sleutel veur ‘nn zäölige keersemes en ‘n gelökkeg nuijaor

Wat doen Maos&Nekers als ze vanwege Corona niet bij elkaar kunnen komen, niet mogen zingen, elkaar missen en geen kerstuitvoering mogen uitvoeren?

Antwoord: dan worden ze actief en zoeken naar andere  creatieve mogelijkheden om “eederein ‘nne zäölige keersemes en ‘n gelökkeg nuijaor” te wensen. Ze zoeken naar kansen en mogelijkheden om met elkaar en voor elkaar iets te kunnen betekenen in deze contact-beperkende tijd. Het was en is tevens de drijfveer achter deze video-boodschap.

Miriam (onze dirigente) en Marc (onze pianist) hebben de muziek ingespeeld en ingezongen.  De “kale” inzingversies werden vervolgens naar de leden opgestuurd met het verzoek de muziek/zang op een pc met koptelefoon af te spelen/luisteren en dan op hun mobiele telefoon hun eigen versie met video in de zingen en een kerstboodschap in te spreken.

(Tip: klik met de cursor van je muis op de neus van Jolanda en je kunt de wensen in ontvangst nemen).

Achter de schermen zorgden Bernadette en Lou dat e.e.a. in de juiste organisatorische banen geleid werd. 

 

 

 

 

Op de achtergrond (in de muziekstudio) werd de muziek vast digitaal ingevoerd en speelde Tom Kleijkers (saxofonist) de diverse saxofoonpartijen in. Vervolgens werden individuele toegestuurde versies samen met de reeds opgenomen muziek en beeld door Frits gemixt tot een M&N-audio/video eindproduct.  

 

23 december kregen alle leden uit handen van het rondreizend bestuur een M&N-kerstcadeautje.

De persoonlijke M&N USB-sleutel voor een fijne kerst en een gelukkig 2021.

Anita & Conique zorgden er bovendien voor dat de zieken en vrienden van M&N een bijzonder ‘kerst’ exemplaar en een extra ‘Haw pin” overhandigd kregen.

 

   

Namens alle Maos&Nekers wensen we iedereen

 

‘nne zäölige keersemes en ‘n gelökkeg nuijaor

6 gedachte over “Have yourself….”
 1. Een complimentje uit Amerika…..
  Ik heb ons M&N kerstfilmpje als kerstgroet doorgestuurd naar mijn collega dr.Branton Shearer die mij ondersteunt bij onderzoek/ontwikkeling van Meervoudige Intelligenties. Vannacht kreeg ik dit antwoord:
  Frits – OMG. This is GREAT. It gave me chills to hear such lovely and loving singing . . . Thank you for sharing and all that you did to bring into the world. Branton
  Een kwartier later reageerde zijn echtgenote (zit tijdelijk voor werk aan de andere kant van Amerika) die het filmpje van Branton doorgestuurd kreeg:
  On Tue, Jan 5, 2021 Branton Shearer wrote:
  You have to check this out. It is from Frits in the Netherlands, His chorus group. B
  From: Andrea Shearer
  You tell them this was, by far, the best and most heartfelt version of the song I’ve ever heard. They brought tears to my eyes.
  Andrea

 2. Beste Maos en Nekers,

  Vanaf deze blog wens ik jullie allemaal een fijn en gezond 2021. Dat het in de loop van dit jaar goed komt met het uitbannen van het virus.
  Want ik mis toch de wekelijkse repetitie en de sociale contacten en zal hier niet de enigste in zijn.
  Geduld moet er nog even opgebracht worden maar weet zeker, ” Haw Pin ” en ‘t kuump good.
  Veer zien us hopelijk weer snel.
  Compleminte aan uuch allemaol.
  Lou Mullenders.

 3. Hielemaol mèt ins Frits, mekaar op dees meneer stimuleren en prikkelen gief hiel väöl verbinding en hoop op spoedig weer sámen zien. En dát hoop iech vaan harte! Veur eederein un hiel good, gezoond, virusvrij en muzikaol 2021! Tot snel ???

  1. Dank je wel Conique. Nog ff de adem inhouden en dan weer aan de bak. Zeker weten.

 4. In ein woord: SJIEK!!!!
  Wat ein werrek um det allemaol in-ein-gefisternäölt te kriege.
  CHAPEAU!!!

  Veur eineeder: “Eine hiele Sjoene Keersmès en eine Goeije Roetsj nao ein Gezoond 2021”

 5. Het was (en is nog eventjes) een bewogen jaar. Niet kunnen zingen en spelen (hèt doel van Maos en Neker) werd ruw verstoord door een virus waartegen we ons niet konden wapenen. We hebben geprobeerd buiten te zingen, maar ook in ons nieuwe repetitielokaal Nazareth met ruime afstand van elkaar goed luisterend om de klanken op elkaar af te stemmen, maar toch…. het is het niet. Sommige leden bleven (terecht en heel verstandig) thuis uit voorzorg niet geïnfecteerd te raken.
  Leden missen het contact met elkaar. En dat contact bleek bij meerderen nog belangrijker dan zingen en spelen. Tijdens de inmiddels beruchte dinsdagavonden stond de bestuurs-Whatsapp na de uitzending van ministerpresident Rutte niet stil om samen opnieuw te overleggen: “kan het wel/niet, is het verstandig etc. etc. Keuzes maken werd dagelijks beleid. Het maken van een BLOG op de website, enkele filmpjes met een knipoog en ondersteuning…. en de op afstand-creatieve-samenzang bracht ook veel lol met zich mee.
  23 december bleek een avond waar vele leden via Whatsapp hun toewijding aan Maos&Neker lieten blijken: dank voor het filmpje “Have yourself”…. we waren weer even bij elkaar, dank je wel – het ontroerde en ik mis jullie, dank je – dit raakt enz enz enz

  Lieve, lieve Maos & Nekers: jullie maakten met jullie Iphone-presentaties van de nood een deugd. Ik heb genoten, af en toe meer van de bijschriften bij de filmpjes….. ( dit klinkt voor geen meter, ben benieuwd….. heb ik echt zo’n stem?…… volgens mij is het vals….) En zie/hoor daar het resultaat: geweldig toch. Een mooie opsteker voor de start van het nieuwe jaar.
  Ik hoop dat 2021 snel een einde maakt aan Corona en ons weer in de gelegenheid stelt elkaar te omarmen, te knoetschen (schrijf ik dat goed?) en dat het onder leiding van Miriam en Marc weer mogelijk wordt samen te zingen, te spelen, te lachen en van elkaar te genieten.
  Ik wens jullie hele fijne en warme kerstdagen met jullie dierbaren en zie, hoor en ervaar jullie graag in het nieuwe jaar.
  Van en als altijd
  Frits Schoeren (voorzitter)

Reacties zijn gesloten.